maandag 9 september 2013

Besparen op boodschappen, kleding en vakanties

Uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl blijkt dat driekwart van de Nederlanders vindt dat zij minder te besteden hebben sinds de crisis. Meer dan 70 procent bezuinigt op de dagelijkse boodschappen, kleding en vakantie/vrije tijd. Hiermee besparen Nederlanders gemiddeld ruim 200 euro per maand.

23 procent van de Nederlanders denkt nu nog het meeste te kunnen bezuinigen op vakanties. 20 procent noemt boodschappen. In veel mindere mate denken mensen aan kosten mobiele telefoon (6%), kosten telefonie/internet/televisie (5%) en verzekeringen (4%).

Nog veel te besparen op andere uitgaven
“Het is opvallend dat minder mensen van plan zijn te gaan bezuinigen op bijvoorbeeld de telefoonkosten en verzekeringen. Hierdoor laten ze veel geld liggen, terwijl ze in principe geen kwaliteit hoeven in te leveren. Dit is zonde. Zo blijkt uit eerder onderzoek van Verzekeringssite.nl dat alleen al op een autoverzekering zo’n 200 euro per jaar valt te besparen. En wanneer mensen er voor kiezen om al hun verzekeringen niet meer bij 1 verzekeraar te nemen, kunnen ze soms zelfs 600 euro per jaar bezuinigen,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten