dinsdag 29 april 2014

Zonnepaneel vergelijk tips


Door de gedaalde zonnepanelen prijzen en verbeterde modellen kan het een goed moment zijn om voor zonne-energie te gaan, ondanks subsidies die op dit moment niet meer beschikbaar zijn.

Winkelen voor een zonne-energie systeem kan wel een moeilijke taak zijn. Consumenten worden geconfronteerd met een verbijsterende reeks van opties. Er zijn duizenden verschillende zonnepaneel modellen van tientallen fabrikanten. Gelukkig bieden zonnepaneel vergelijkingssites informatie en advies.


Zonnepaneel vergelijkingssites

Vele zonnepaneel vergelijkingssites bieden een zonne-energie calculator die gebruikers kan helpen met het bepalen van de grootte van het systeem dat ze nodig hebben. Ze geven ook een schatting in hoeveel het gaat kosten, en hoe lang het zal duren voor de investering terugverdient is. Door het bekijken van satelliet foto's van jouw huis kun je als consument een gevoel krijgen van de hoeveelheid schaduw op het dak die de plaatsing van zonnepanelen kunnen beïnvloeden.

Verbruik

Belangrijk om te beoordelen is hoeveel energie je gebruikt en de mate waarin je dat kan verminderen. De grootte van het systeem dat je zult installeren wordt grotendeels bepaald door de hoeveelheid energie dat je verbruikt. Door het verminderen van jouw energieverbruik kun je wegkomen met een kleiner en goedkoper systeem. Houdt er ook rekening mee dat apparaten steeds zuiniger worden (bijvoorbeeld LED-lampen en zuinigere apparatuur). Huishoudens kunnen ook kleiner worden in de jaren na aanschaf van zonnepanelen als bijvoorbeeld de kinderen uit huis gaan. Veel te veel produceren levert slechts een kleine vergoeding op.


De panelen

Zonnepanelen variëren vaak in efficiency (het percentage zonne-energie dat de systemen omzetten in elektriciteit ) van ongeveer 14 procent tot 20 procent, of zelfs meer. Met efficiëntere panelen , kun je minder of kleinere panelen gebruiken dan wanneer je minder efficiënte gebruikt. Maar efficiëntere panelen hebben vaak aanzienlijk hogere kosten.

Efficiëntie en output zijn niet het hele verhaal. Consumenten kunnen ook kijken naar afbraaksnelheden en hun garanties. Zonnepanelen produceren doorgaans minder elektriciteit als ze ouder worden. Elk model heeft een verwacht verlies percentage.

Garanties

Terwijl de 25 jaar garantie de norm begint te worden is het handig om de voorwaarden van de garantie te bekijken om te zien wat het bevat en wat niet gegarandeerd wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de fabrikant niet failliet gaat omdat daarmee de garantie kan vervallen.

Installateur kiezen

Door een offerte aan te vragen en te praten met meerdere installateurs kun je een weloverwogen keus maken. Op de meeste zonnepaneel vergelijkingssites staan ook referenties van andere consumenten. Kijk ook of een installateur lid is van Uneto VNI (ondernemersorganisatie voor de installatiebranche), of bijvoorbeeld in het bezit is van een VCA certificaat (veilig en verantwoord werken).


2 opmerkingen:

  1. wow....useful tips for me because I'm not so able to do make up! :) you're so precious! Lovely Read!
    Vliegtickets vergelijken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoek je iemand die je zonnepaneel kan monteren?
    Plaats je opdracht op http://www.klusser.nu

    BeantwoordenVerwijderen