vrijdag 2 mei 2014

Nieuwe supermarkt vergelijkingssite - SupermarktX.nl

Consumenten kunnen vanaf deze week met een enkele muisklik zien bij welke supermarkt zij het beste boodschappen kunnen doen. Het online platform SupermarktX biedt actueel inzicht in de prijzen waartegen de grootste Nederlandse supermarkten hun producten aanbieden.


Tot op heden was het nog niet mogelijk om op zo’n eenvoudige manier een goed vergelijk te maken tussen de verschillende supermarkten. Deze week werd de b├Ęta-versie van de site gelanceerd.

Het platform biedt consumenten de mogelijkheid om per product uit te zoeken in welke supermarkt dit het goedkoopst wordt aangeboden. Naast het zoeken op een bepaald product, is het ook mogelijk om een hele boodschappenlijst in te voeren zodat duidelijk wordt waar het meeste voordeel kan worden gehaald. Via SupermarktX kunnen consumenten onder meer producten vergelijken bij Albert Heijn, Plus, Boni, Deka en Hoogvliet. In totaal vertegenwoordigen deze supermarkten meer dan 60 procent van de Nederlandse markt.

“Met deze dienst geven ze consumenten de mogelijkheid om zo slim mogelijk boodschappen te doen. Het is voor consumenten vaak lastig om supermarkten in hun buurt goed te vergelijken. Met deze dienst bieden ze transparantie in het prijsbeleid van de supermarkten. Hierdoor kan de klant zelf bepalen waar ze wat willen halen en de slimste keuzes maken”, aldus Thijs van der Tuin, mede-oprichter van SupermarktX. “Naast het verschaffen van heldere prijsinformatie willen ze uiteindelijk nog een stapje verder gaan door een bestelfunctie aan de site toe te voegen. Ze zijn daarom al met een aantal retailers in gesprek over de mogelijkheid om de boodschappen direct via de site te bestellen bij de supermarkt naar keuze.”

Deze week ging de eerste versie van de website online waarbij prijsinformatie beschikbaar is voor de categorie ‘frisdrank, sappen en koffie’. In de komende periode wordt dit assortiment stapsgewijs verder uitgebreid. Naar verwachting is de site voor het einde van de zomer aangevuld met het volledige assortiment. Daarnaast is de verwachting dat voor het einde van het jaar ruim dan 80 procent van de Nederlandse markt via de dienst te vergelijken is.

Omdat deze site nieuw is heeft het nog geen alexa traffic rank. De redactie van consumentenvergelijking.nl verwacht echter dat deze site in de ranking van best bezochte supermarkt vergelijkingssites snel zal stijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten