dinsdag 20 mei 2014

Politieke standpunten vergelijken

De Europese Parlementsverkiezingen 2014 zullen de achtste verkiezingen zijn voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement voor de zittingsperiode 2014-2019. Zij vinden plaats van 22 t/m 25 mei 2014. Er wordt in alle 28 lidstaten gestemd voor in totaal 751 parlementsleden.
 


Nederland

In Nederland is komende donderdag 22 mei 2014 vastgesteld als verkiezingsdatum.

België

In België is 25 mei 2014 vastgesteld als verkiezingsdatum. In België vallen de Vlaamse en federale verkiezingen samen met de Europese verkiezingen.

Politieke standpunten vergelijken

Met een stemwijzer kun je standpunten van politieke partijen met jouw eigen standpunten vergelijken. Stemwijzers bevatten stellingen die kunnen worden beantwoord met bijvoorbeeld eens, oneens of geen van beide. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema's, zoals uittreden of juist verdere Europese integratie, de aanpak van de financiële crisis en een Europees asielbeleid. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.Sommige stemwijzers laten ook gelijk per stelling zien wat de standpunten van de politieke partijen zijn.

Best bezochte stemwijzers
De vergelijker van vergelijkingssites consumentenvergelijking.nl heeft de best bezochte stemwijzers en politieke vergelijkingssites in kaart gebracht, zowel de Nederlandse als de Belgische stemwijzers. Vergelijk de voor jou belangrijkste standpunten via de politieke stemwijzers van je keus.
1 opmerking: