donderdag 15 mei 2014

Ziekenhuizen vergelijken

Kwaliteitsvenster ziekenhuizen

De brancheorganisatie van de Nederlandse ziekenhuizen (NVZ) heeft een Kwaliteitsvenster geïntroduceerd. Het Kwaliteitsvenster maakt op de websites van ziekenhuizen op een patiëntvriendelijke manier de kwaliteit van tien zinvolle ziekenhuisbrede thema’s zichtbaar.



Met het raadplegen van het Kwaliteitsvenster krijgen patiënten in één oogopslag zicht op de algemene kwaliteit van een ziekenhuis op tien thema’s. Het is voor het eerst dat patiënten in heel Nederland op dezelfde manier dergelijke informatie kunnen opvragen.

De 10 kwaliteitsindicatoren welke bekeken kunnen worden: patiëntervaringen, wachttijden, risicovolle operaties, controle medicijnen, werk van artsen, pijnscore, keurmerken, sterftecijfers, infecties, tevredenheid van medewerkers.

Vergelijken
Omdat ziekenhuizen de kwaliteitsvenster op hun eigen site plaatsen is het met ruim 130 ziekenhuizen in Nederland lastig om de kwaliteitsindicatoren van meerdere ziekenhuizen met elkaar te vergelijken.

Ziekenhuis vergelijkingssites hebben op het moment van schrijven deze nieuwe openbare gegevens nog niet of niet volledig verwerkt. Wij verwachten dat dit op termijn wel zal gebeuren. De redactie kijkt regelmatig naar ontwikkelingen op dit vlak, volg ons om op de hoogte te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten