donderdag 8 januari 2015

Overname iens.nl

Vanmorgen is bekendgemaakt dat de Nederlandse restaurant vergelijkingssite Iens is overgenomen door de Amerikaanse vakantie vergelijkingssite TripAdvisor. De merknaam zal voorlopig blijven bestaan. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.






Over Iens.nl
Iens is in 1998 opgericht en heeft jaarlijks zo’n 20 miljoen bezoekers. Ruim twintigduizend restaurants zijn onderdeel van het netwerk, waarvan er 1.550 zijn te reserveren via Seat.me. Per week worden vierduizend restaurants beoordeeld, op jaarbasis 200.000.  Iens is de best bezochte restaurant vergelijkingssite in Nederland.

Over tripadvisor

TripAdvisor is voornamelijk een vakantie vergelijkingssites maar vergelijkt ook restaurants, wereldwijd heeft tripadvisor 2,5 miljoen restaurants in de database. Er wordt gekeken hoe de content en het reserveringssysteem van iens (seatme) zo goed mogelijk geïntegreerd kan worden op de site van tripadvisor wereldwijd.

Consolidatieslag reserveringsbranche
Iens wil op tijd inhaken op de consolidatieslag die gaande is in de reserveringsbranche  Zo waren eerder overnames zoals de overname van OpenTable afgelopen zomer door Priceline (Booking.com) en de eerdere overname van het Franse 'Iens' Lafourchette door Tripadvisor. Daarnaast ging beoordelingssite Iens zelf al in 2012 samen met Seatme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten