woensdag 22 april 2015

Booking.com verbeterd prijsbeleid.

Hotels kunnen hun kamers nu ook op andere platforms aanbieden voor lagere prijzen dan bij Booking.com




Beleidsaanpassing
De populaire hotel vergelijkingssite, en boekingssite stopt met het opleggen van de laagsteprijsgarantie aan hotels in Europa. Booking gaat dit eerst invoeren in Frankrijk, Italiƫ en Zweden, de rest van Europa zal volgen.

Die beleidsaanpassing komt na een aantal klachten dat de eis van Booking om de laagste prijs te kunnen aanbieden marktverstorend werkt, en ook klanten mogelijke extra korting mislopen. Hotels kunnen voortaan hun kamers ook op andere platforms aanbieden voor lagere prijzen, hierdoor krijgt de consument meer mogelijkheden.. Uitgezonderd blijven de aanbiedingen op de eigen website van een hotel.

Laagsteprijsgarantie
Booking streeft zelf nog steeds naar de laagste prijzen en past zijn laagsteprijsgarantie aan: klanten die op een ander online reisbureau, of boekingssite een goedkopere prijs hebben gevonden, kunnen bij Booking een claim indienen voor een vergoeding.

Best bezocht
Booking is de best bezochte hotel vergelijkingssite. Beleidsaanpassing van een marktleider die de consument ten goede komen juichen wij toe, dit vergroot ook de kans dat andere hotel boekingskantoren en hotel vergelijkingssites dit nieuwe beleid gaan volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten