zondag 17 november 2013

Stappenplan zorgverzekeringen vergelijken

Als je het beste aanbod wil hebben is het verstandig om meerdere vergelijkingssites te raadplegen Zorgverzekeraars maken speciale acties met kortingen en bepalen zelf bij welke zorgverzekering vergelijkingssite deze aangeboden wordt. Daarnaast filteren vergelijkingssites op verschillende manieren. Zo verschillen de extra dekkingen waarop je op voorhand kunt filteren en kun je bijvoorbeeld bij sommige vergelijkingssites een collectief kiezen voor extra korting. Andere vergelijkingssites vermelden gelijk of er directe acceptatie is.

Kun je overstappen?

Betaalachterstand
Heb je langer dan 2 maanden je zorgpremie niet betaald? Dan kun je niet overstappen. Als je deze achterstand nog voor het einde van 2013 wegwerkt, kun je alsnog overstappen naar een goedkopere zorgverzekering.

Chronisch ziek
Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht om je te accepteren voor het basispakket van de zorgverzekering, ongeacht je geslacht, leeftijd of gezondheid. Voor de aanvullende verzekeringen zijn zorgverzekeraars dit niet verplicht. Het kan dus zijn dat een zorgverzekeraar je daarvoor weigert.
Sommige vergelijkingssites, zoals prizewize.nl geven aan of er directe acceptatie is. Anders is het slim om je oude aanvullende verzekering nog niet op te zeggen voordat je weet of je geaccepteerd bent bij je nieuwe verzekeraar.

Jouw wensen


Basis verzekering
Voor de basisverzekering kun je de hoogte van je eigen risico kiezen. 360 euro is je minimale eigen risico. Verhoog je jouw eigen risico dan daalt de premie. Schat voor jezelf in wat het voordeligst is en of je het eigen risico kan betalen, als je onverwachte zorgkosten hebt.

Aanvullende verzekering
Je kunt aangeven welke extra dekkingen belangrijk voor jou zijn. Deze filter opties verschillen per vergelijkingssite.  Bepaal zelf welke aanvullende dekking interessant is of kan worden, en of je extra premie daar voor over hebt.

Keuze vrijheid zorginstellingen
Bij de meeste vergelijkingssites kun je filteren op volledige keuze, geen keuze en/of een tussenvorm. Maar met een beperkte keuzevrijheid weet je nog niet of bijvoorbeeld ziekenhuizen in jouw omgeving uitgesloten zijn. Via independer.nl kun je aangeven welk ziekenhuis of fysiotherapeut je in ieder geval terecht wilt kunnen.

Collectiviteitskorting
Sommige vergelijkers, zoals verzekeringssite.nl kun je een collectief kiezen, waardoor je extra korting krijgt.

Vergelijken

Zorgverzekering vergelijkingssites vragen jouw postcode, huisnummer,  geslacht, meeverzekerde gezinsleden en jouw wensen. Door die gegevens in te vullen of aan te geven tonen de sites een overzicht van relevante zorgverzekeringen.

Acties en kortingen verschillen per vergelijkingssite. Je kunt ook op verschillende manieren filteren, en de informatie voorziening verschilt .

Klik hiernaast voor een overzicht van de best bezochte zorgverzekering vergelijkingssites, en vergelijk voor het beste aanbod bij meerdere vergelijkers

Overstappen

Alle zorgverzekeraars werken samen met een overstap service.

Met de overstapservice van de zorgverzekeraars hoef je jouw oude zorgverzekering niet zelf op te zeggen, dat doet uw nieuwe verzekeraar voor jou. Bij de digitale aanvraag via vergelijkingssites kun je vaak aanvinken dat je gebruik wilt maken van de overstapservice. De service loopt tot 1 januari 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten